Flere misforståelser i DR-program om klager vedrørende kontrolgebyrer

/arkiv-laes-mere/dr-kontant-bragte-256-19-en-udsendelse-om-klager-vedroerende-parkeringsboeder/

Forbrugerprogrammet Kontant, der blev sendt på DR1 tirsdag den 25. juni 2019, handlede om klager vedrørende kontrolgebyrer. Programmet indeholdt flere misforståelser om parkeringsbranchen i Danmark samt APCOA PARKING.

APCOA PARKING har fuld forståelse for, at borgere, der modtager et kontrolgebyr, oplever stor frustration over dette, hvis de mener, kontrolgebyret er uberettiget. APCOA og andre i branchen arbejder for at minimere antallet af fejl. Med det nye Parkeringsklagenævn og sagsgangen, som beskrives herunder, er det blevet nemmere for bilisten at få medhold i de tilfælde, hvor der er begået en fejl fra parkeringsselskabets side.

Hvis DR-programmet Kontant har kritikpunkter mod APCOA eller andre parkeringsselskaber, skal de selvfølgelig bringe dem. APCOA svarer generelt gerne og efter bedste evne på spørgsmål og kritik, hvilket APCOA også gjorde under tilblivelsen af Kontant. APCOA forklarede skriftligt flere gange, hvorfor APCOA ikke ønskede at medvirke i programmet. På trods af dette fremstiller Kontant forløbet som om, at programmets journalister ikke var i kontakt med APCOA.

Begrundelsen til DR for, at APCOA ikke ønskede at medvirke, var, at Kontant undervejs i forløbet opfordrede sine seere til at filme vores parkeringsvagter. APCOA finder dette kritisabelt, da det medvirker til at dæmonisere en faggruppe, som i forvejen ikke har de nemmeste arbejdsbetingelser.

1. Kontant kritiserer APCOA PARKING for, at bilisterne skal henvende sig skriftligt til APCOA vedrørende indsigelser over kontrolgebyrer. I programmet blev det mere end antydet, at formålet er at chikanere de bilister, der klager. Dette er ikke korrekt.

Fakta: Sagsbehandlingen af klager er blevet mere smidig. Den 1. juli 2018 etableredes et nyt uafhængigt Parkeringsklagenævn på baggrund af ny lovgivning, som skal lette sagsbehandlingen af indsigelser. For at Parkeringsklagenævnet kan sagsbehandle, skal alle henvendelser ske skriftligt til klagenævnet med bilistens skriftlige klage og parkeringsselskabets skriftlige fastholdelse. Det er nu praksis for alle de parkeringsselskaber, som er med i Parkeringsklagenævnet. APCOA PARKING tilbyder derfor ikke telefonisk sagsbehandling, da det blot vil medføre, at bilisten skal klage igen skriftligt, hvis parkeringsselskabet ikke giver medhold i klagen. Som det foreløbig eneste selskab i Danmark har APCOA imidlertid indført telefonisk vejledning i, hvordan man skal gøre indsigelse. APCOA’s vejledningslinje har endda døgnåbent.

2. Kontant kritiserer APCOA PARKING for ikke at deltage i udsendelsen.

Fakta: APCOA PARKING svarer altid på pressehenvendelser både fra DR såvel som andre medier. Dog udtaler vi os ikke i enkeltsager blandt andet i henhold til, at APCOA er underlagt Persondatalovgivningen. Hovedreglen hos APCOA er, at alle pressehenvendelser besvares skriftligt, hvilket vi også gjorde i dette tilfælde – blandt andet foranlediget af forholdet i punkt 3 nedenfor. Under programmets tilblivelse var der imidlertid hyppig skriftlig dialog mellem Kontant og APCOA.

3. Kontant opfordrede på programmets Facebook-side i løbet af maj seerne til at optage videoer af parkeringsvagter med deres mobiltelefoner og indsende disse videoer til Kontant. Dette initiativ omtales overhovedet ikke i programmet.

Fakta: Efter skriftlige henvendelse fra APCOA PARKING fredag den 31. maj blev opfordringen fjernet fra Facebook af Kontant tirsdag den 4. juni. Et for APCOA vigtigt aspekt i denne sammenhæng er, at parkeringsvagter er en meget udsat medarbejdergruppe, som hyppigt oplever verbale overgreb og desværre nogle gange også fysiske. Et Facebook-opslag som Kontants gør kun parkeringsvagternes arbejdsforhold yderligere risikable.

Afslutningsvis skal det pointeres, at APCOA PARKING har været i skriftlig dialog med DR flere gange under Kontant-programmets tilblivelse. Derfor er det ikke korrekt, når DR fremstiller APCOA PARKING som en virksomhed, der ikke vil i dialog med journalister.

Med venlig hilsen

Michael Christensen, adm. direktør
APCOA PARKING Danmark A/S

Læs mere

APCOA PARKING Danmark A/S har købt OnePark A/S i Danmark.

/arkiv-laes-mere/apcoa-parking-danmark-as-har-koebt-onepark-as-i-danmark/

Denne sammenlægning af to veldrevne virksomheder, vil styrke APCOA PARKING, da virksomhederne komplementerer hinanden godt, og begge har fokus på at tilbyde den bedste kundeservice i branchen.

Sammenlægningen kombinerer virksomhedernes styrker på alle områder af parkeringsdrift, og sammenbringer kompetencer og evner fra to stærke teams. Med APCOA-koncernens økonomiske styrke i ryggen, vil denne sammenlægning medføre forøgede muligheder for yderligere investeringer i drift og teknologi. Både APCOA PARKING og OnePark ser sammenlægningen, som en stor mulighed for at udbrede serviceniveauet yderligere overfor parkeringsområdernes ejere og forbrugere i Danmark, ved at sammenlægge den bedste viden, de bedste parkeringssystemer og den største erfaring fra parkeringsdrift.

Læs mere

Ny app gør det nemt at betale for at parkere i København – og resten af landet

/arkiv-laes-mere/ny-app-goer-det-nemt-at-betale-for-at-parkere-i-koebenhavn-og-resten-af-landet/

Fra 1. april kan københavnere og besøgende i hovedstadskommunen betale for parkering via APCOA FLOW-appen. Ud over at være et billigere alternativ til flere af konkurrenterne giver APCOA FLOW mulighed for at samle sine parkeringsbehov på én og samme app

Det skal være billigt. Den pris, man ender med at betale for sin parkering, skal være nem at forstå. Og hvorfor skulle lede efter mange forskellige apps og betalingskort til sine parkeringer, når man som bilist kan have det hele samlet på én og samme app? Det er essensen af den gode nyhed til alle, som parkerer i Københavns gader, når APCOA PARKING fra på mandag den 1. april rykker ind i hovedstaden med en ny mulighed til bilisterne.

Via en aftale mellem APCOA PARKING og Københavns Kommune kan københavnere, som har en p-licens, men ind imellem har brug for at parkere andre steder i byen, og besøgende i hovedstadskommunen således fra den 1. april betale for parkeringer på alle offentlige veje i København med APCOA FLOW-appen. Oprettelsen af APCOA FLOW -appen er gratis, man kan gratis få en faktura (pdf), og gebyret pr. parkering er kun på 2,50 kroner.

Ud over at benytte APCOA FLOW-appen til parkeringer i hovedstadskommunen, har man som bilist også den nødvendige app klar på sin telefon, når man næste gang skal parkere i hundredvis af parkeringsanlæg rundt om i hele Danmark, og man kan tilmed knytte sin BroBizz-aftale til appen.

- Vores strategi er, at prisen for parkering skal være så lav som mulig og nem at forstå, og på grund af vores faste, lave gebyr pr. parkering på 2,50 kroner er vi et billigere alternativ til flere af konkurrenterne. Derudover arbejder vi frem imod, at man kun behøver APCOA FLOW-appen til alle sine parkeringsbehov. Den nye aftale om parkering i København handler derfor om meget andet og mere end blot endnu en parkerings-app og endnu et klistermærke på infostanderne rundt om i kommunen. Den ligger i naturlig forlængelse af de aftaler, vi for nylig har indgået med BroBizz og Tivoli, og med de parkeringshuse og p-kældre, vi administrerer rundt omkring i Danmark, siger Michael Christensen, der er administrerende direktør i APCOA PARKING i Danmark.

Ifølge Michael Christensen vil aftalen med Københavns Kommune senere få følgeskab af aftaler med flere andre danske kommuner.

Se hele pressemeddelelsen her

Læs mere om parkering i Københavns kommune her

Læs mere

Lyngby Storcenter åbner nyt parkeringssystem i samarbejde med APCOA PARKING Danmark

/arkiv-laes-mere/lyngby-storcenter-aabner-nyt-parkeringssystem-i-samarbejde-med-apcoa-parking-danmark/

Ingen kø eller spildtid

I januar kan Lyngby Storcenter byde deres kunder velkommen til en ny parkeringsoplevelse i deres parkeringskælder. De traditionelle bomme bliver fjernet til fordel for et nyt digitalt nummerpladeregistreringssystem (ANPR), hvilket betyder at man ikke længere skal trække billet ved indkørsel. I stedet bliver det automatisk registreret hvornår man er ankommet til parkeringskælderen, ved hjælp af højteknologiske kameraer. Når man ønsker at forlade kælderen igen skal man blot indtaste sin nummerplade på en af de opstillede betalingsautomater, eller tjekke ud i APCOA PARKING Danmarks parkeringsapp APCOA FLOW.

Det nye digitale system bliver implementeret af APCOA PARKING Danmark fordi Lyngby Storcenter ønsker at løse problemer med kødannelser i kælderen. Hvis du ønsker at læse mere om hvordan Lyngby Storcenters nye parkeringssystem kommer til at fungere, så besøg https://lyngbystorcenter.apcoa.dk.

For kontakt til APCOA PARKING omkring parkering i Lyngby Storcenter ring på 45 26 76 90 eller skriv til lyngbystorcenter[at]apcoa.dk.

 

Læs mere

BroBizz

/arkiv-laes-mere/brobizz/

Parkering gjort nemmere

Den 31. oktober indgik APCOA PARKING og BroBizz A/S i et nyt samarbejde. Samarbejdet gør det muligt, at bruge sin PayByPlate- eller BroBizz aftale som betalingsmulighed igennem vores nye app, APCOA FLOW.

Det nye samarbejde skal sørge for, at du som kunde, får et bedre overblik over dine kørselsudgifter, når du tjekker din BroBizz konto. Når du betaler med din PayByPlate- eller BroBizz aftale er du samtidig altid sikret 5% rabat på din parkering.

Vi glæder os til at offentliggøre flere spændende partnerskaber i den nærmeste fremtid, som vil understøtte vores digitale strategi.

For kontakt ring +45 70231331 eller skriv på mail: brobizz[at]apcoa.dk

Læs meget mere her...

Læs mere

APCOA FLOW

/arkiv-laes-mere/apcoa-flow/

Din nye parkeringsapp

APCOA FLOW er din nye parkeringsapp, som gør det nemt at finde parkering overalt i Danmark.

Når du har parkeret din bil, behøver du ikke bøvle med automat og parkeringsbillet. I APCOA FLOW kan du registrere din bil via registreringsnummeret, og derefter vælge at starte din parkering. Du betaler kun for den tid du bruger, så hvis du bliver færdig med dit ærinde før tid, sparer du også penge på din parkering.

Du kan som noget nyt, samle alle dine kørselsudgifter i APCOA FLOW ved at tilknytte din BroBizz- eller PayByPlate aftale, hvor du herigennem er garanteret 5% rabat på din parkering.

Har du Tivolikort, kan du også få rabat på udvalgte parkeringsfaciliteter, når du tilknytter dit kort til vores nye app.

Læs mere